Ontwerp Bostuin

Deze tuin is prachtig gelegen aan de rand van het bos in de buurt van het natuurgebied Buurserzand. De bewoners kijken vanuit de woning aan twee zijden uit over het open weide landschap. Deze kwaliteit is de basis geweest voor dit ontwerp. Het is een combinatie van beslotenheid en openheid creëren. Op bepaalde plekken is een struikenlaag toegevoegd waarmee beslotenheid wordt verkregen. Dit zorgt ervoor dat op de andere plekken belangrijke doorzichten worden geaccentueerd.

 

De woning staat op een verhard eiland midden in het nieuw aan te planten groen. Dit zijn allemaal lage bodembedekkende planten die goed gedijen in deze omstandigheden. Ze vormen een groen tapijt dat loopt tot de struiklaag, of het loopt door in de doorzichten tot de aangrenzende weides.

 

 

Project:

Locatie:

Opdrachtgever:

Oppervlakte:

Ontwerp:

Realisatie:

 

Ontwerp privé bostuin

Buurse

Particulier

1200 m2

2015

2015 - heden

© 2018 | JENS ontwerpers voor tuin, stad & landschap  |  algemene voorwaarden  |  disclaimer