Het ontwerp verbindt de straat aan de zuidzijde met het plein aan de noordzijde. De bestaande markt wordt verplaatst naar het zuiden en gekoppeld aan de winkelstraat. De bestrating van natuursteen aan de zuidzijde wordt gefragmenteerd in vakken herhaald op het plein. In deze natuursteen vakken komen de inrichtingselementen zoals bomen en verlichting. Tussen deze vakken komen nieuwe parkeerplaatsen en zal de wekelijkse markt plaatsvinden.

 

Het geasfalteerde parkeerterrein aan de noordzijde wordt zo groen mogelijk ingericht. Dit parkeerterrein dient als overloop voor de zuidzijde en op drukke dagen. Er is voor gekozen om het plein te omkaderen d.m.v. een haag. De parkeervakken aan de rand van het plein worden verhard. De parkeervakken in het midden worden uitgevoerd in gras. Zo oogt het grote overloop parkeerterrein veel vriendelijker. Door het gras te verstevigen en het extensieve gebruik van het terrein, blijft het mooi groen ogen. Dit plein kan straks een bijdrage leveren aan klimaatadaptatie en daarnaast geeft het ruimte voor nieuwe activiteiten.

 

Project:

 

Opdrachtgever:

Ontwerp:

Oppervlakte:

 

Herinrichtingsplan voor het marktplein

Gemeente Velsen (inhuur)

2016-2017

14.000 m2

 

Herinrichtingsplan marktplein, IJmuiden

 

© 2018 | JENS ontwerpers voor tuin, stad & landschap  |  algemene voorwaarden  |  disclaimer