Wat begon als een herinrichting van een kruispunt met verbeterde verbinding naar de Schouwburg, groeide uit tot een compleet nieuw plan voor dit hele gebied. Het ontwerp voorziet nu in een groot nieuw gelijkvloers plein, waarop de auto te gast is. Daarnaast wordt er op dit plein voor de schouwburg ook verblijfskwaliteit gerealiseerd. Het plein verbind de twee parkdelen met elkaar en zorgt voor een grote groene ruimte. In de groene ruimte worden verspreid nieuwe bomen en beplantingsvakken toegevoegd als nieuwe ruimtelijke kwaliteit.

 

Daarnaast is een nieuwe verbinding gemaakt met het parkeerterrein, gelegen in het zuidoosten. Deze verbinding ontstaat door het bestratingsmateriaal door te trekken naar de parkeerplaats en de HOV-halte. Naast een mooie parkachtige omgeving voor de buurt is de Schouwburg ook beter bereikbaar voor haar bezoekers.

 

 

 

Project:

 

Opdrachtgever:

Ontwerp:

Oppervlakte:

 

Herinrichting Schouwburgplein en Groeneweg

gemeente Velsen (inhuur)

2015-2017

2 ha

 

Herinrichting Schouwburgplein/Groeneweg, Velsen

 

© 2018 | JENS ontwerpers voor tuin, stad & landschap  |  algemene voorwaarden  |  disclaimer