Ontwerp openbare ruimte centrum Nieuw-West, Amsterdam

De komende jaren zal het Osdorpplein en het omliggende gebied uitgroeien tot het centrum van stadsdeel Nieuw-West in Amsterdam. Er zullen 1700 nieuwe woningen worden gebouwd met nieuw winkelaanbod, horeca en een uitgebreider vrijetijdsaanbod. Naast de nieuwe bouwontwikkelingen wordt ook de openbare ruimte opnieuw ingericht. Samen met Bieke van Hees Tuin- en Landschapsarchitectuur hebben wij gewerkt aan een nieuw voorlopig ontwerp voor deze openbare ruimte.

 

De ambitie van de gemeente is het ontwikkelen van een nieuw centrum: hét centrum van Nieuw-West, het nieuwe economisch hart van de Westelijke Tuinsteden. Uitgangspunt voor de openbare ruimte is dat de materialisering van het centrum zoveel mogelijk de stedenbouwkundige begrenzing volgt. Wanneer je over het omliggende water gaat, ben je in Centrum Nieuw-West. Hiervoor is een centrumvloer ontworpen met een eenduidige en heldere inrichting. Deze loopt zoveel mogelijk door, van gevel tot gevel en van plas tot gracht. In deze centrumvloer zijn pleinen ontworpen die bijzondere groene verblijf- en ontmoetingsplekken vormen voor bewoners, ondernemers en bezoekers.

 

Momenteel zijn we bezig met de uitwerking naar een definitief ontwerp.

 

 

Project:

 

Ontwerp:

Oppervlakte:

Samenwerking:

Voorlopig ontwerp voor centrum Nieuw-West, Amsterdam.

2017 - 2018

27 ha

Bieke van Hees Tuin- en Landschapsarchitectuur

© 2018 | JENS ontwerpers voor tuin, stad & landschap  |  algemene voorwaarden  |  disclaimer