Tuinontwerp Lent

Voor een hoekwoning in de nieuwbouwwijk Laauwik in Nijmegen-Lent hebben wij de vraag gekregen om een gevarieerde tuin te ontwerpen waarbij er een goede balans is tussen beplanting en verharding. Vanuit de tuin en de woning is er zicht op de naastgelegen watergang en de straat aan de overkant van de watergang. Voor ons was het een uitdaging om een tuin te ontwerpen waarbij de bewoners nog steeds zicht hebben op de watergang, maar ook kunnen genieten van privacy in hun eigen tuin.

 

Aan de hand van drie verschillende varianten werd duidelijk waar de voorkeur van de bewoners naar uitging en wat zij belangrijk en mooi vonden. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een ontwerp waar ideeën uit twee varianten zijn gecombineerd tot één ontwerp.

 

In het ontwerp is gezocht naar een heldere structuur van rechthoekige vormen en strakke lijnen. De borders worden beplant met bloemrijke en weelderige beplanting die een tegenhanger zijn van de strakke vormgeving. In deze weelderige beplanting staan vierkante robuuste houten palen, die op een afstandje van elkaar zijn gezet. De palen en de beplanting vormen samen een transparante en natuurlijke afscherming.

 

 

 

Project:

Locatie:

Ontwerp:

Realisatie:

Oppervlakte:

 

Tuinontwerp Lent

Lent - Nijmegen

2016

2016-2017

200 m2

 

 

© 2018 | JENS ontwerpers voor tuin, stad & landschap  |  algemene voorwaarden  |  disclaimer